Visie

KUFB-URFB: met een vernieuwde dynamiek klaar voor de toekomst!

U zal het waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de veranderende wereld ook een impact heeft op onze floristieke sector. Dit bleek maar al te goed uit de resultaten van een enquête die de KUFB-URFB onlangs heeft gehouden.

 

Duidelijk is alvast dat de florist méér dan ooit nood heeft aan professionele ondersteuning om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. En uitdagingen zijn er voldoende als we alleen al maar even kijken wat de opkomst  van het internet en de hieraan gekoppelde e-commerce activiteiten de laatste jaren heeft teweeg gebracht.

 

De nieuw verkozen voorzitter Kevin Lennertz zegt : "Om onze leden in de toekomst nog méér te kunnen ondersteunen in hun ondernemerschap was een herstructurering van de KUFB-URFB met aanpassing van de statuten noodzakelijk. Een verjonging binnen het bestuur maakt daar deel van uit en ik denk dat onze nieuwe ondervoorzitter Dirk de Goede, en ik zelf daar alvast een goed voorbeeld van zijn".


Marijke Walbers, pas benoemde directeur van de KUFB-URFB: "op basis van onze enquête en na analyse van de werking van onze organisatie, hebben wij de strategische beleidsnota KUFB-URFB 2020 opgesteld. Om onze doelstelling voor 2020 te kunnen behalen hebben wij partnerships afgesloten met de belangrijkste marktspelers in onze sector. Dit gaat de werking van onze organisatie en onze leden ten goede komen".

Nieuwe activiteiten

De focus van de nieuwe bestuursploeg ligt uiteraard op de kerntaken van de beroepsvereniging waarbij er nieuwe activiteiten gaan ontwikkeld worden.

KUFB-URFB wenst hierbij een ontmoetingsforum te creëren voor de moderne florist.

Sociale media tools gaan hierbij ondersteunend worden ingezet.

Nieuws

Calender

Augustus 2017

11-15/08  : Flowertime, stadhuis Brussel

15/08       : Moederdag Antwerpen

27-29/08 : All4home, Heizel, Brussel

 

September 2017

03-04/09 : ODD, Crauwels-Peers

04/09       : ODD, Agora Kontich

11/09        : Workshop, KUFB-URFB,                                 Chantal Post

11/09        : Workshop, Agora Kontich,

                    Rob Plattel

16-18/09  : Europees kampioenschap voor                     junioren, Sint-Truiden (België)

22-25/09  : Fleur Amour, Alden Biesen

25/09        : Floristendag

30/09        : Dag van de klant